Nieuwsvanaf 7 febr. 2018: Jumbo sparen voor je sportvereniging

Ook dit jaar kun je weer voor onze vereniging sparen bij de Jumbo. Dus doe mee en spaar voor onze vereniging!

Nieuwe facebookpagina BV Mash: @BVMash1

Omdat onze oude Facebookpagina helaas is verwijderd door Facebook, hebben wij een nieuwe Facebookpagina aangemaakt. Vind onze pagina leuk want hierop houden wij jullie op de hoogte van alle laatste nieuwtjes en kan je natuurlijk ook makkelijk contact met ons opnemen mocht je vragen hebben! Zoek ons dus snel op Facebook op en vind onze pagina leuk.

Grote clubactie

Beste leden,
Zoals je weet doet onze vereniging dit jaar mee aan de Grote Clubactie. Wij willen graag een zo hoog mogelijke opbrengst voor de vereniging halen! Koop dus nu je loten! Van de opbrengst gaat maar liefst 80% naar onze vereniging. Daarnaast maak je kans op prachtige prijzen. Nodig ook al je familie, vrienden en kennissen uit om op deze pagina een lot van onze club te kopen. Het bedrag wordt eenmalig van de rekening van de koper afgeschreven. Het lotnummer wordt op het bankafschrift vermeld. Let op: lotenkopers moeten wel 18 jaar of ouder zijn!
Koop je loten nu op onze pagina: http://clubactie.nl/actie/Mash

zomerstop 2017:

Binnenkort begint de welverdiende zomervakantie weer. Hierbij dan ook de laatste speeldata:
Voor de senioren op woensdagavond zal de laatste speeldag op Woensdag 26 juli plaatsvinden. Zij zullen weer beginnen op woensdag 30 augustus.
Voor de dames op donderdagochtend zal de laatste speeldag op donderdag 13 juli plaatsvinden. Zij zullen weer beginnen op donderdag 31 augustus.
Voor de jeugd op zaterdagochtend zal de laatste speeldag op zaterdag 8 juli plaatsvinden. Zij zullen weer beginnen op zaterdag 2 september.
Aangezien de speeldagen van de jeugd en de dames eerder stoppen zijn ze van harte welkom om op woensdagavond tot 26 juli mee te komen spelen bij de senioren.

Alvast iedereen een fijne vakantie gewenst namens het bestuur en tot volgend seizoen!

BV Mash viert 40 jaar bestaan met een clinic van 2 Nederlandse topspeelsters!

Onze vereniging bestaat dit jaar 40 jaar en zal dit jubileum vieren met een badminton clinic en een jubileumfeest op zaterdag 27 mei 2017.
De jubileum commissie heeft de afgelopen maanden voor alle leden van BV Mash, een leuk programma in elkaar gezet. Het programma begint met een clinic die gegeven wordt door de Nederlandse topspeelsters Selena Piek en Eefje Muskens. Beide dames hebben vorig jaar deelgenomen aan de Olympische spelen in Rio de Janeiro en behaalde daar de kwartfinale in het damesdubbel. Deze clinic zal plaats vinden in sporthal Dongemond op zaterdag 27 mei as, van 14.00 tot 16.00 uur. Deelnemers worden om 13.30 uur verwacht en kunnen zich tot 30 April as. opgeven via info@bvmash.nl. Na de clinic is er tijd voor een drankje. info@bvmash.nl Na de clinic is er tijd voor een drankje. Aansluitend wordt er vanaf 17 uur een barbecue verzorgd in de kantine bij de sporthal de Dongemond. Deze Barbecue is gratis voor leden. Ouders, introducees en OUD leden van BV Mash zijn uiteraard van harte welkom om te komen kijken bij de clinic en deel te nemen aan de barbecue. Kosten BBQ (incl. 3 consumpties €16,00) Ook hiervoor moet je, je opgeven via eerder genoemde emailadres. Het 40 jarig jubileumfeest wordt mede mogelijk gemaakt door ABK Montage Hank, John Stassar, Schoenhersteller van Iersel en Mevrouw Pastora. Via deze weg willen wij deze gulle sponsoren bedanken voor hun bijdrage. We hopen de komende weken veel aanmeldingen te krijgen van onze leden, maar zeker ook van oud leden, die het leuk vinden om tijdens te feestavond oude verhalen op te halen en samen met elkaar een gezellig feestje te vieren ter ere van het 40 jarig jubileum van onze mooie vereniging.

BV Mash 3 speelt gelijk tegen BC Tilburg 1 (4-4)

De afgelopen week werd er weer mini competitie gespeeld door diverse teams van BV Mash.Op woensdag 29 maart speelde Mash 4 in Oosterhout tegen BCO en afgelopen zaterdag speelden BV Mash 2 en 3 thuis tegen respectievelijk BC Gilze en BC Tilburg. Op een woensdagavond spelen is voor onze spelers altijd even wennen, want dat zijn ze niet gewend. Onze jongens en meisjes van Mash 4 mochten aantreden in Oosterhout tegen BCO. De vaste krachten van dit team, Elise vd Belt, Jerre Voermans en Joep Soeters kregen deze avond hulp van Mirte van Seters, die normaliter een team lager speelt. Om 18.30 uur begon de wedstrijd en iedereen had er veel zin in, met veel inzet en plezier werd er gespeeld, helaas bleek de tegenstander een maatje te groot en werden de 4 enkelpartijen verloren. Ondanks de 4-0 achterstand, was het mooi om te zien, dat onze spelers, mee doen, belangrijker vinden dan winnen. Er werd gelachen en gejuicht voor ieder gemaakt punt, de koppies gingen niet hangen en ook de aanwezige supporters bleven enthousiast en positief. De eindstand werd 8-0 voor BCO, maar met opgeheven hoofd en een fijne avond te hebben gesport, keerden onze jongens en meisjes weer huiswaarts. Mash 2 trof zaterdag BC Goirle en kon helaas weinig tegenstand bieden, met ruime cijfers werd er met 8-0 verloren. BV Mash 3 speelde een sterke wedstrijd tegen BC Tilburg 1. De herenenkel partijen werden door Dion Hoegen en Thomas Weterings verloren met 2-0 en ook Joyde Groenewegen verloor haar enkel, waardoor de gewonnen wedstrijd van Lisette de Bruijn een echte opsteker was. Het team moest in de achtervolging en met winst in de herendubbel door Thomas en Dion werd de stand 2-3. Op de ander baan wonnen Sanne en Liset0et met 21-13 de 1ste set, maar in de 2dce set glipte de winst weg (19-21) waarna de 3de set helaas ook verloren ging. De 2 mix partijen moesten gewonnen worden om er nog een gelijk spel uit te slepen. Thomas speelde met Joyce en Sanne met Dion. Deze combinaties bleken de juiste want beide partijen werden redelijk ruim gewonnen met 2-0. Een mooi resultaat na een heerlijke, sportieve wedstrijd, waar beide teams elkaar weinig ontliepen.
Uitslagen: BCO 4 - BV Mash 4 8-0
BV Mash 2 – BC Goirle 2 0-8

BV Mash 3 overklast BC Shot 2, zeperd voor Mash 1

Zaterdag speelde BV Mash 3 hun 3de wedstrijd voor de mini competitie tegen de jongens en meisjes van BC Shot 2 uit Dongen. De 1ste 2 wedstrijden werd er niet gewonnen, maar vandaag was het team een maatje te sterk voor hun tegenstanders, met de maximale score van 8-0 werd de wedstrijd gewonnen. Hiermee staat dit team op een keurige 2de plaats in de mini competitie. De wedstrijd begon met de damesdubbel en herendubbel, Dion en Thomas speelden goed samen en wonnen met 21-8 en 21-4. Op het ander veld speelde Lisette en Joyce ook een sterke wedstrijd, met 2x een goed eind van de set, werd er met 21-16 en 21-15 gewonnen. De 4 enkelpartijen werden gewonnen door Lisette, Sanne, Dion en Thomas, waarna ook de mix partijen solide werden uitgespeeld en met winst werden afgesloten. De komende weken staan er geen wedstrijden voor dit team op het programma. Op 6 mei wordt de competitie hervat met de uit wedstrijd tegen Reeshof uit Tilburg. Ook ons vlaggenschip BV Mash 1 speelde afgelopen week een spannende wedstrijd in Oosterhout tegen BCO 1. Deze avond lag het niveau dicht bij elkaar, veel sets eindigden in 21-19 / 21-18. Helaas ging BCO zeven van de acht keer met de winst aan de haal, waardoor er enigszins geflatteerd met 7-1 werd verloren.
Uitslagen : BCO 1 - BV Mash 1 7-1
BV Mash 3 – BC Shot 2 8-0

Save the date: 27 mei 2017

Beste leden, Op ZATERDAG 27 MEI VANAF 13.30 UUR TOT ………. vieren wij het 40 jarige bestaan van onze club met Olympiërs van top formaat
Details en inschrijfformulieren volgen
Met vriendelijke groet, de Feestcommissie

27 maart 2017: Algemene ledenvergadering.

Op maandag 27 maart zal wederom de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging BV Mash plaatsvinden. Die zal zoals gebruikelijk in Cultureel centrum ‘De Schattelijn’ te Geertruidenberg plaatsvinden om 20.00 uur. Tijdens de vergadering zullen Thomas, Guido en Henry aftreden en zal er gestemd moeten worden voor het nieuwe bestuur. We hebben tot nu toe 1 aanmelding, maar hier zouden we graag nog 2 of meer personen bij zien. Wij gaan echt aftreden en het voortbestaan van de club wil toch iedereen garanderen. Dus wie heeft er zin om een handje te helpen bij onze vereniging in het bestuur. (uiteraard helpen we bij de overgang)

Wedstrijdverslagen van Mash 1 en 5 (jeugd) van 11 febr. 2017:

Jeugdige badmintonners BV Mash 1 en 5 verliezen beide van BC Reeshof Zaterdag 11 februari was de open dag van het Dongemond College en tevens vele andere scholen. Hierdoor verviel de training en werden er geen thuis wedstrijden gespeeld. Ons jongste jeugdteam Mash 5 en het vlaggenschip Mash 1 mochten deze dag wel aan de bak. Beide teams speelden hun 2de competitie wedstrijd in Tilburg tegen BC Reeshof. Voor de spelers van BV Mash 5 was het na de 1ste wedstrijd in de mini competitie, vorige week thuis tegen BCO uit Oosterhout, wederom een nieuwe uitdaging en ervaring. Het spelen van een UIT wedstrijd is toch even anders dan het spelen van een thuis wedstrijd. Het spelen in een vreemde zaal, tegen weer een nieuwe tegenstander en vooral met veel andere gezichten is natuurlijk best even wennen en spannend. Voor Mirte, Ishan en Arif, die voor het 1ste jaar meespelen, was het helemaal nieuw. Gelukkig werd de spanning al snel een beetje weggenomen, toen de competitieleidster van de Reeshof iedereen van harte welkom heette en de spelers elkaar hadden voorgesteld. De regels werden nog even kort doorgenomen en de wedstrijd kon beginnen. De heren en de damesdubbel werden helaas kansloos verloren, maar zoals zo vaak in het badminton zegt dit niks over de enkelpartijen. Dennis van Strien speelde een sterke herenenkel, de 1ste set wist Dennis met 9-21 winnend af te sluiten, in de 2de set vielen de shuttles net verkeerd en met 21-15 werd deze verloren. De beslissende 3de set leek winst voor Dennis op te leveren, maar helaas wist de tegenstander de achterstand nog om te buigen naar een voorsprong, die hij niet meer afstond (2-1). Na deze spannende, leuke en sterke wedstrijd, was het de beurt aan Mirte van Seters. Mirte had er veel zin in en speelde als een waardige teamcaptain haar dames enkelpartij. De 1ste set ging op en neer, beide dames deden niet voor elkaar onder en vochten voor ieder punt, met 21-19 trok de speelster van Reeshof aan het langste eind. Met een rood hoofd en vooral heel veel adrenaline om aan de 2de set te beginnen, ging Mirte de baan weer op. Vast beraden om er een 3de set uit te slepen, vervolgde de dames hun wedstrijd. Mirte speelde slim en wisselde korte en lange services af en ook het spel verdelen lukte vaker dan in de 1ste set. Halverwege de set wist Mirte een gaatje van 4 a 5 punten te maken en dit bleek voldoende om de set te winnen. Ooh wat was Mirte blij, set winst, voor het eerst in een competitie wedstrijd, das smullen en smaakt naar meer. De 3de set ging niet zo makkelijk en koste veel energie, de ervaring van de tegenstander hielp haar de wedstrijd binnen te halen met 21-14. Deze twee 3 setters, lieten zien, dat het team progressie maakt en dat het winnen van een wedstrijd steeds dichterbij komt. De overige partijen werden namelijk allemaal met 2-0 verloren. Ondanks deze grote nederlaag waren Ahrif, Ishan, Mirte, Dennis en Niek positief en hebben ze veel plezier gehad. Meedoen is immers belangrijker dan winnen. Het vlaggenschip Mash 1 speelde ook tegen Reeshof, dit keer zonder Sofie, die helaas was verhinderd en ook zonder de geblesseerde Niels. Hierdoor waren Timo, Chenneviève en Veerle maar met z’n 3tjes van het eigen team. Zij kregen deze middag hulp van Dion Hoegen uit Mash 3, die als stand-in was meegegaan. Al snel bleek Reeshof een maat te groot en alle partijen werden in rap tempo met 2-0 verloren. Reeshof liet hiermee zien, dat zij titelkandidaat nummer 1 zijn en Mash 1 zal zich voorlopig moeten focussen op de 2de plaats, maar is nog zeker niet kansloos. Uitslagen : BC Reeshof 1 - BV Mash 1 8-0 en BC Reeshof 10 - BV Mash 5 8-0

jan. 2017: Opbrengst Jumbo sparen: 198 euro!!

Wij willen iedereen bedanken die voor onze vereniging gespaart heeft. Van dit mooie bedrag hebben wij oefenrackets gekocht en 2 touwladders voor de jeugdtraining.

nov./dec. 2016: Sparen voor je sportvereniging.

BV Mash doet ook mee aan het sparen voor je sportvereniging van de Jumbo. Hoe meer punten wij krijgen, hoe meer wij kunnen besteden aan bijv. trainingsmateriaal. Dus geef je punten aan onze vereniging s.v.p. Alvast bedankt.

okt. 2016: Roy van Ommen stopt binnenkort als trainer van BV Mash.

Roy van Ommen gaat binnenkort stoppen als trainer van BV Mash, omdat hij naar het oosten van het land gaat verhuizen. Hierdoor is het voor hem onmogelijk om nog trainingen te blijven geven bij onze club. Wij vinden dit uiteraard heel erg jammer, want hij heeft zich heel veel jaren ingezet om jong en oud van onze club training te geven. Wij willen hem dan ook hiervoor bedanken. En wij wensen hem voor de toekomst nog heel veel geluk en een goede gezondheid toe.

okt. 2016: hulp bij de jeugdtraining gevraagd

Door het stoppen van Roy kan de huidige trainersgroep wel ondersteuning gebruiken.
Daarom doen wij een oproep:
Zijn er leden die ons willen ondersteunen bij de jeugdtrainingen? Wij zouden dat zeer op prijs stellen.

Zomerstop 2016

De gehele maand augustus is er een zomerstop.
Vanaf 15 juni tot de laatste speeldag voor de vakantie (op woensdag 27 juli) is iedereen welkom op de woensdag avond! Dus alle dames van de donderdag ochtend en de oudere jeugd, maar ook vrienden of kennissen die een keer willen komen badmintonnen zijn van harte welkom. De eerste speeldag na de zomerstop is voor de senioren op woensdag 7 september.
Een fijne vakantie!

6 juli: Husseltoernooi

Beste leden,
Net zoals afgelopen jaar organiseren we ook dit jaar wederom een husseltoernooi om het seizoen leuk af te sluiten met iedereen. We nodigen iedereen uit die zin heeft om hieraan deel te nemen, dit geldt dus zowel voor de dames op de donderdagochtend, de woensdagavond senioren en de oudere jeugd van de zaterdagochtend. Wij hopen dat er zeker weer zoveel deelnemers zijn als vorig jaar die mee doen met het husseltoernooi op woensdag 6 juli. De inschrijving voor het toernooi is individueel, aangezien je iedere ronde met iemand anders zal spelen. Getracht zal worden zoveel mogelijk gemengd dubbel te spelen, mits dit mogelijk is. Deelname aan het toernooi is kosteloos en je kunt een leuke prijs winnen! (rara wat zal het zijn)
Om een goede opzet voor het toernooi te kunnen maken, zouden wij graag op 4 juli uiterlijk weten wie er mee doen. Dit is mogelijk via een reactie op deze email of via het inschrijfformulier dat vanaf a.s. woensdagavond, donderdagochtend en zaterdag opgehangen zal worden.
Informatie:
- Aanvang 20.15 uur - Start toernooi 20.30 uur tot ongeveer 22.00 uur - 5 rondes van ca. 15 minuten - Geen kosten
Na afloop van het toernooi zal de prijsuitreiking in de kantine van Sporthal Dongemond plaatsvinden. Waar wij iedereen trakteren op een hapje en een drankje. Wij hopen dat iedereen mee doet en dat het een gezellige avond wordt.

BV Mash 4 sluit seizoen af met overwinning op Shot 2

Brandalarm zorgt voor concentratie verlies.

Zaterdag 4 Juni stond de laatste mini competitie wedstrijd van dit seizoen op het programma voor BV Mash 4. Na 2 verlies partijen tegen Reeshof, 2 gelijke spelen tegen Gilze en 1 overwinning op Shot eerder dit seizoen, wilden onze jongens vandaag het seizoen afsluiten met een overwinning. Niek, Dennis, Dion en teamcaptain Jerre hadden er zichtbaar veel zin in en stonden ruim op tijd lekker in te spelen.
De wedstrijd begon met 3 enkelpartijen tegelijkertijd, iets wat niet vaak voor komt i.v.m. ruimte gebrek, maar vandaag dus wel. Op baan 1 speelde Jerre van het begin tot het eind een zeer sterke wedstrijd. Onbevangen en schijnbaar geen last van zenuwen, vocht hij voor iedere shuttle en ieder punt. Vol passie, met een goede focus wist Jerre zijn partij met 21-13 en 21-19 te winnen. Dion speelde op de andere baan een zeer snelle wedstrijd, hij kreeg helaas geen tegenstand en won met speels gemak zijn partij met 2-0. Niek was onze 3de speler op het veld, hij speelde tegen een jonge dame, die een maatje te sterk voor hem was (0-2). Dennis was inmiddels begonnen aan zijn damesenkel. De 1ste set ging gelijk op, nooit zat er een verschil van 3 of meer punten tussen beide spelers. Dennis speelde sterk en won met 21-19 deze set. In de 2de set ging het helemaal mis, met 7-21 ging deze naar de dame van Shot en dus was er een 3de set nodig om een winnaar te krijgen. Dennis speelde hierin weer net zoals in de 1ste set, lange tijd bleef het gelijk opgaan, tot Dennis toch een paar punten wist uit te lopen. Deze kleine voorsprong gaf hij niet meer uit handen en zo won hij voor de 2de keer dit seizoen een enkelpartij. Super goed gedaan Dennis. Door deze overwinning was de tussenstand 3-1 in ons voordel. Dion en Jerre speelde daarna de herendubbel en na wat gekibbel in de 1ste set, die overigens wel met 21-8 werd gewonnen, liep het in de 2de set een stuk soepeler, met 21-3 was het wedstrijdpunt een feit 4-1. Niek en Dennis speelden de damesdubbel en gaven goed tegenstand, maar moesten toch hun meerdere kennen in de dames van Shot (0-2). De mixpartijen werden gespeeld door de koppels Dion / Niek en Jerre / Dennis. Tijdens deze wedstrijden ging opeens het brandalarm af en dat betekende natuurlijk dat de sporthal ontruimd moest worden en iedereen buiten moest wachten. Gelukkig bleek er geen brand te zijn, maar was er per ongeluk op het brandalarm gedrukt door 1 van de aanwezige supporters. Na een klein half uurtje, kon iedereen de zaal weer in en werden de wedstrijden hervat. Het niveau was echter beduidend minder en de focus en concentratie was ver te zoeken, maar gelukkig wisten Dion en Niek hun partij te winnen met 2-0, waardoor de wedstrijd winnend werd afgesloten. De nederlaag van Jerre en Dennis kon daar niets meer aan veranderen. Met deze 5-3 overwinning zijn we op de 3de plaats geëindigd in onze poule.
De komende weken, trainen we nog even door en dan gaan we genieten van een welverdiende vakantie. We hopen dat jullie het leuk vonden om onze wedstrijd verslagen te lezen, mocht je de komende zomervakantie op de camping of waar dan ook, een shuttletje gaan slaan en je wil hier na de vakantie mee door gaan, dan ben je bij BV Mash aan het goede adres. Iedere zaterdag vanaf 9.30 uur trainen wij in sporthal de Dongemond in diverse groepen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Meer informatie kunnen jullie vinden via onze website www. bvmash.nl

Opbrengst Rabobank Clubkascampagne 2016

Tijdens onderstaande wedstrijd was er nog een leuk moment, waar we graag nog even stil bij staan. Onze voorzitter Thomas Beekman kreeg in het bij zijn van diverse jeugdleden uit handen van Dhr. Marcel Paijmans namens de Rabobank Amerstreek een cheque overhandigt van € 171,60. Dit bedraag werd ons aangeboden omdat we deel hebben genomen aan de clubkascampagne. We willen alle mensen die op ons hebben gestemd en de Rabobank hiervoor enorm bedanken.

Wedstrijdverslag Mash 4 van 21 mei 2016

Badmintonners Mash 4 verliezen nipt van Reeshof 9

Na 2 gelijke spelen en 1 overwinning stond de thuis wedstrijd tegen de jongens en meisjes van Reeshof 9 op het programma. Reeshof had net als ons nog geen wedstrijd verloren en dus beloofde het vooraf een zware dobber te worden en een strijd om de koppositie in de poule. De wedstrijd begon met de 2 herenenkel partijen, Dion Hoegen speelde hierin tegen Romano, twee jongens die elkaar regelmatig treffen op toernooien en de laatste jaren ook in mini competitie verband. Romano begon erg sterk en liep snel uit naar een 1-8 voorsprong, maar daarna wist de mentaal en technisch sterk spelende Dion in zijn spel te komen en in een rap tempo werd de achterstand omgezet naar een ruime voorsprong en met 21-14 was de 1ste setwinst binnen. Op het andere veld speelde Thomas Weterings, die normaliter voor Mash 5 uit komt een zeer sterke wedstrijd. Na een ruime winst in de 1ste set, werd de 2de set na een paar prachtige rally’s ook gewonnen. Dion bleek in de 2de set ook het betere spel te hebben en zijn partij met ruime cijfers in winst om te zetten. Een ongekende luxe, deze 2-0 voorsprong. De dames partijen werden gespeeld door Jerre Voermans en Dennis van Strien. Jerre kwam niet echt in zijn spel en werd door zijn tegenstandster gedwongen veel te lopen, dit resulteerde helaas in een 2-0 verliespartij. Dennis werd in de 1ste set met ruime cijfers van het veld gespeeld. Hij wist zich echter goed te revancheren in de 2de set en lange tijd had hij zicht op set winst. Op een paar puntjes na lukte dit niet en zo was de tussenstand na 4 enkelpartijen 2-2. Dion en Thomas speelde hierna de herendubbel en ondanks dat zij nog nooit samen een wedstrijd hadden gespeeld, liep het heel soepel en werd er goed gespeeld. Korte en lange services werden goed afgewisseld en ook het communiceren ging de jongens goed af. Met een 2-0 winst werd de stand 3-2 in ons voordeel. De damesdubbel werd op het andere veld gespeeld door onze captain Jerre en Niek van de Pluijm. Zij troffen echter een zeer getalenteerd dames duo, die net even wat meer kwaliteit hadden dan ons. Met 2-0 werd er verloren, maar ondanks dit verlies konden beide heren trots zijn op het getoonde spel. De mix partijen werden zoals 2x eerder deze competitie cruciaal. Niek en Dennis speelde hierin samen en wisten helaas niet te winnen, op het andere veld speelde Dion en Jerre goed samen, maar de grote voorsprong van 10 punten, verdween als sneeuw voor de zon en zo verloren zij onnodig de 1ste set. De 2de set herpakte beide heren zich en met ruime cijfers werd de stand gelijk getrokken. De beslissende 3de set was weer in het voordeel van Reeshof en als snel stond het 1-5, helaas kon deze achterstand niet meer recht getrokken worden en werd ook deze mix partij niet gewonnen, waardoor de wedstrijd nipt verloren werd met 3-5. Komende zaterdag spelen we wederom tegen Reeshof, dan in Tilburg en gaan we proberen om revanche te nemen.

Wedstrijdverslag Mash 1 van 18 mei 2016

Vlaggenschip BV Mash 1 speelt gelijk bij OBV

BV Mash 1 bestaat uit de heren Timo Matray, Niels Hofland en de dames Sophie van Dooren en Chenne Slabbekoorn en Veerle Verduijn. Dit team speelt in de A2 klasse in de mini competitie en is daarmee het team binnen de vereniging, dat in de hoogste jeugdklasse uit komt. Zij mogen zich dan ook het vlaggenschip van onze jeugdafdeling noemen. Afgelopen woensdag 18 Mei heeft dit jeugdteam (Mash 1) gelijk gespeeld tegen de jongens en meisjes van OBV 1 uit Oisterwijk. Het was een wedstrijd die tijdens de enkelpartijen goed tegen elkaar op ging. Timo wist na 2de spannende sets, zijn partij met 0-2 te winnen, dit voorbeeld wist Sophie te volgen en ook zij won haar partij in 2 sets. De andere 2 enkelpartijen werden door Niels en Chenne verloren met 2-0. De heren en dames dubbel partijen werden beide een 3 setter en helaas trokken we beide kerennet aan het kortste eind. Sophie en Timo speelden hun mixpartij sterk en met ruime cijfers haalden zij ons 3de wedstrijdpunt binnen. Veerle en Niels maakten er een spannende 2de mixpartij van. Na een ruime overwinning in de 1ste set ging de 2de nipt verloren. De 3de en laatste set werd dus beslissend, met ruime cijfers werd deze ook gewonnen, waardoor zij een keurige 4-4 einduitslag hebben behaald.

Wedstrijdverslag minicompetitie Mash 4 van 20 april 2016

Badminton : BV Mash 4 pakt punt bij BC Gilze.

Afgelopen woensdag stond de 3de wedstrijd voor de mini competitie op het programma voor de jongens van Mash 4. Dion, Jerre, Dennis en Niek konden na een vrije woensdagmiddag, goed uitgerust aantreden tegen de jongens en meisjes van BC Gilze. Het beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden, gezien beide teams in de thuiswedstrijd met 4-4 gelijk hadden gespeeld. Team captain Jerre Voermans besloot voor aanvang van de wedstrijd, dat we zullen starten met de 4 enkels i.p.v. te starten met 2 dubbels. Een goede keuze, want het spelen van een enkelpartij, op het laatst van een wedstrijd, is vaak zwaarder dan aan het begin van een wedstrijd. Dion Hoegen begon de wedstrijd tegen de 3 jaar oudere Jelle, een grote jongen, die hard kon smashen, maar zoals zo vaak, zegt leeftijd in de badmintonsport niets. Dion speelde solide en sterk en wist deze partij met 0-2 te winnen. Op de andere baan speelde Niek tegen de 2 jaar oudere Nienke, helaas bleek hij niet opgewassen tegen de veel betere Nienke (2-0). Jerre mocht hierna aantreden tegen Sem en Dennis speelde de damesenkel tegen Nora. Beide partijen gingen lang gelijk op, maar uiteindelijk moest Jerre 2x met 21-15 het hoofd buigen. Dennis was deze avond op dreef en maakte veel mooie punten, door de shuttle steeds weer net over het net te droppen. Zijn tegenstandster Nora had hier geen antwoord op en zo wist Dennis de wedstrijd met 15-21 en 18-21 knap te winnen. Dennis en Niek verloren helaas de dames dubbel met 2-0. Tegelijkertijd stonden Jerre en Dion op de andere baan met 1-0 en 16-11 achter, toen er een korte break werd aangevraagd door onze teamleider, wegens een discussie over een wel of niet binnen geslagen shuttle. Zoals in de regelementen staat, werd het punt opnieuw gespeeld. Dat onze jongens hier flink de pee in hadden en adrenaline zaten, was duidelijk zichtbaar. De jongens kwamen in een flow en wisten er een 3de set uit te slepen, waarin ze lekker door gingen met het maken van mooie punten. Het verzet bleek gebroken en met 14-21 werden de 3 jaar oudere tegenstanders verslagen. Beide mixpartijen waren net als in de thuis wedstrijd beslissend, Jerre met Dennis en Dion met Niek waren onze koppels. Zoals in de hele wedstrijd ging het in beide partijen lang gelijk op, continu bleek de shuttle een andere kant uit te vallen. Winst, verlies, gelijkspel, alles kon en voor de aanwezige ouders en supporters, was het nagelbijten. De eerste partij, die klaar was, ging helaas me 2-0 verloren, Jerre en Niek bleken net niet opgewassen tegen Nora en Bastiaan. Dion en Niek hadden het zwaar, maar door goed serveren van Dion en een paar mooie en lange rally’s ging de winst met 2x 18-21 naar Mash. Wederom dus een 4-4 gelijkspel na een zinderende en spannende wedstrijd. Onze jongens zijn hierdoor nog steeds ongeslagen en delen de 2de plaats met Gilze. Koploper Reeshof treffen we de komende weken nog 2x, dus alles is nog mogelijk.

Wedstrijdverslag minicompetitie Mash 4 van 9 april 2016

Jeugdteam BV Mash wint “sportieve” wedstrijd van Shot

Het 4de jeugd team van BV Mash speelde afgelopen zaterdag 9 april een uit wedstrijd tegen de leeftijdsgenootjes van BC Shot uit Dongen. Het was de 2de wedstrijd voor de mini competitie en na een 4-4 gelijkspel in de 1ste wedstrijd tegen de jongens en meisjes van Gilze, zou het mooi zijn als deze wedstrijd winnend kon worden afgesloten.
Onze team captain Jerre Voermans riep tegen half 10 de rest van het zijn teamgenoten bij elkaar om zichzelf en de rest van het team even voor te stellen aan de tegenstander. Na deze korte kennismaking en elkaar succes te hebben gewenst, kon de wedstrijd beginnen. Alle 4 de enkelpartijen konden tegelijkertijd gespeeld worden en zo kon iedereen direct aan de bak. Dennis van Strien en Dion Hoegen speelde deze keer de dames partijen en Niek vd Pluijm en Jerre Voermans de heren partijen. Dion speelde goed en won zijn partij gemakkelijk met 2-0, ook Dennis was scherp en wist met 0-2 zijn partij winnend af te sluiten. Niek trof een sterke jongen en verloor uiteindelijk met 2-0 de partij. Jerre wist na een zeer lange en spannende 1ste set (23-25) en een sterke 2de set (17-21) zijn partij winnend af te sluiten, waardoor we de dubbels in gingen met een 1-3 voorsprong. De herendubbel werd door Jerre en Niek verloren met 2-0, maar Dion en Dennis wonnen de damesdubbel met 0-2, waardoor de marge nog steeds 2 punten was in het voordeel van Mash 4. Jerre en Dennis speelde in hun mixpartij een spannende 1ste set, maar wisten deze net niet te winnen, waarna de 2de ook naar Shot ging. Veel maakte dit niet uit, want op het andere veld hadden Niek en Dion hun tegenstanders in de 1ste set met 3-21 van de baan gespeeld en ook de 2de set werd winnend afgesloten. De definitieve uitslag was 3-5. Een mooie overwinning, na een zeer leuke en sportieve wedstrijd. Na de wedstrijd zijn we samen met onze tegenstanders nog even op de foto gegaan en zo hebben we de ochtend gezellig afgesloten.

wedstrijdverslag minicompetitie Mash 3 en 5 van 2 april 2016

Jeugdige badmintonners stuiten op sterke tegenstanders.

Op zaterdagochtend 2 april werd er weer gespeeld voor de mini competitie.
Mash 5 speelde deze ochtend thuis tegen BCO 4 uit Oosterhout en tegelijkertijd speelde Mash 3 een thuiswedstrijd tegen Reeshof 7 uit Tilburg. Bij Mash 5 startte Joep Soeters en Thomas Weterings met een heren enkel. Joep trof een sterke tegenstander, die al snel een maatje te sterk bleek. Thomas speelde tegen een jongen van hetzelfde kaliber en maakte er een spannende wedstrijd van, na een 21-13 overwinning in de eerste set, ging de 2de met 21-13 verloren, waarna de 3de set beslissend werd. Na een gelijk opgaande wedstrijd wist Thomas aan het langste eind te trekken en zo won hij met 21-18 deze set en dus ook de partij. De dames enkels werden gespeeld door Cheryl Keller en Madelon Tönissen, ook hier was een groot verschil tussen onze dames en de dames van de tegen partij. Cheryl won met ruime cijfers haar partij met 2-0 en Madelon moest helaas haar meerdere erkennen in haar tegenstander 0-2. Remko Stroop mocht samen met Thomas de herendubbel spelen, zonder al te veel moeite werd deze dubbel gewonnen met 2-0 waardoor we met een 3-2 voorsprong aan de laatste 3 dubbelpartijen begonnen. Lang mochten we niet genieten van deze voorsprong, de damesdubbel werd door Cheryl en Madelon verloren en ook in de resterende 2 mix partijen wisten we geen potten meer te breken, waardoor de wedstrijd met 3-6 verloren werd.

Mash 3 speelde haar thuiswedstrijd tegen de jongens en meisjes van Reeshof 7 uit Tilburg.Bento en Figo speelde beide een heren enkel partij. Bento had helaas niks te vertellen en hij werd met grote cijfers van de baan geveegd. Figo deed precies hetzelfde met zijn tegen stander, waardoor het 1-1 was, toen de dames enkel partijen begonnen. Femke speelde een sterke partij en had een beslissende 3de set nodig om haar partij te winnen met 2-1. Kaylee trof ook een veel sterkere meid en verloor met ruime cijfers, waardoor de tussenstand na 4 enkel partijen 2-2 was. De wedstrijd kantelde in de resterende 4 dubbelpartijen compleet naar Reeshof, alle 4 de partijen werden verloren. Kaylee en Figo wisten in hun gemengd dubbel nog een set af te pakken en er een spannende 3 setter van te maken, de overige partijen gingen helaas verloren, waardoor de uitslag 2-6 was in het voordeel van Reeshof 7.

Geen Badminton op koningsdag (woensdag 27 april 2016)


Aanmelden Feestcommissie

Beste leden,
In 2017 bestaat BV Mash 40 jaar en daarom willen we een groot feest organiseren!! Om het een geweldig feest te laten worden, willen we een feestcommissie opzetten die een spetterend idee kan gaan bedenken en het feest mee kan helpen organiseren. Oproep aan leden en ouders van leden: Hou je van een feestje, heb je creatieve ideeën en vind je het leuk om een feestje te organiseren? Meldt je dan snel aan bij de Feestcommissie!!!
De feestcommissie hoe en wat:
- Bestaande uit ongeveer 6 leden of ouders van leden. Vanuit het bestuur zal Marian Schellekens de commissie voorzitten
- De commissie moet ideeën voor een feest bedenken en het feest mee helpen organiseren
- Het moet een feest worden voor de hele vereniging, dus jong en oud. De precieze invulling is aan de commissie
- Er is budget beschikbaar vanuit de club, maar als er meer geld nodig is bedenk dan ideeën om aan meer geld te komen
Aanmelden kan via email of door een van de bestuursleden aan te spreken op een van de speeldagen. Ook als je niet kan of wil deelnemen in de feestcommissie maar wel ideeën hebt, laat je horen!! Wie weet wordt jouw idee wel uitgekozen als best idee! Laten we er een mooi feest van maken!
Met vriendelijke groet, Het bestuur

Stem op BV Mash bij de Rabobank clubkascampagne:

BV Mash doet ook dit dit jaar mee aan de clubkascampagne van de Rabobank en daarvoor hebben we jullie stem nodig! Vanaf 6 april t/m 18 april 2016 kan er gestemd worden. Iedereen die lid is van de Rabobank mag 5 stemmen uitbrengen waarvan maximaal 2 op 1 vereniging. Dus ben je lid van de Rabobank of ken je mensen die lid zijn, stem dan op BV Mash en zorg dat we zo’n groot mogelijke sponsorbijdrage ontvangen. Alvast bedankt.

Algemene Ledenvergadering 2016

Op donderdag 24 maart 2016 organiseert BV Mash haar Algemene Ledenvergadering. Aanvang is 20.00uur in Cultureel Centrum De Schattelijn te Geertruidenberg. We hopen op jullie aanwezigheid.